Wavy Green-Roofed Casa Jura Disappears Into France’s Rolling Hills


posted
Categories: Homes / Dwellings

Completed for a budget of 200,000 euros, the 134-square-meter retreat is set into a hillside that backs into a pine forest and overlooks a valley. The architects created three “cuts” into the existing terrain: two incisions push down on the landscape to make room for the full-height glazed facades on both floors; while the terrain at the top elevation was leveled to create a walk-on green roof.

The full-height glazed facades and similar large openings frame views of the valley and pour natural light into the home. The minimalist interior features white-painted walls and pale timber floors that reflect the light, and is furnished with a neutral color palette punctuated by a few bright accent colors. The lower level comprises two bedrooms, a four-person bunk-bed room, and bathrooms. The upper level contains the open-plan living room, dining room, and kitchen that open up to outdoor patios and access to the walk-on green roof.

via Inhabitat

  Page Turn  


Related articles in Homes / Dwellings