Wavy Green-Roofed Casa Jura Disappears Into France’s Rolling Hills


posted
Categories: Homes / Dwellings

Grass ramps over the curving form of this house in the French countryside, which was designed by architect Julien De Smedt as a contemporary alternative to the region's "pastiche chalets". De Smedt's firm JDS Architects created Casa Jura as a retreat for a Parisian family in Bois D'amont, a village in France's Jura region. Named after the region's rolling Jura mountains, it sits with its back against a forested slope, facing down into a grassy valley.

 

For a greener alternative to the typical holiday chalet, look no further than JDS Architects’ Casa Jura. Designed as a retreat for a Parisian family in the French village Bois D’amont, the curvaceous home blends into the surrounding Jura hills with its sculptural green-roofed form. To minimize its visual impact, the contemporary home’s footprint is almost entirely contained beneath grass and into the slope, making the house appear as a “mere bump” in the landscape.

  Page Turn