This Wall On The Hillside Is Actually A Home


posted
Categories: Homes / Dwellings

Like a stone wall in the countryside, Geneva-based practice bassicarella architectes (andrea bassi, roberto carella) has designed and built this natural appearing wall, but far more than that, is this strange window in the middle of it.... in fact, there's a home hiding inside there!


Images of ‘pavilion d’été à sierre’, a single-storey summer home in the hills of sierre, switzerland.
inserted into the natural topography of the site, the design explores the notion of invisible architecture that works with the landscape through sensitive use of form and materiality.

Seemingly scraping the edge of the lush slope, the project utilizes a system of retaining walls that subtly fold in and out to slightly set back the house into the landscape. Stacked dry stone forms the structural walls while maintaining a natural aesthetic to the design. The sole architectural indicator that communicates the projects programmatic function is a large picture window that offers an elevated view of the valley below.

  Page Turn